fbpx

Жителите на Търговище ще пътуват с билет от 1 стотинка

С билет от 1 стотинка ще могат да пътуват жителите на Търговище.

Шокиращата цена е за линия № 11 на градския транспорт, която в почивните дни се движи по направлението кв. „Запад“ 3 до гробищния парк. Досегашната цена на билета е била 1 лев.

В пъти по-ниски ще са цените на билетите за градските автобуси и по други маршрути. От 1,20 лв. на 0,30 лв. и 0,31 лв. пада цената за градските линии № 10 и № 4, информира 24shumen.com.

След провеждане на обществена поръчка за превоз на пътници по 28 автобусни линии от общинската, областната и републиканската пътна мрежа, местната управа в Търговище сключи договори днес с пет фирми.

Новите превозвачи са предложили по-ниски цени на билетите за повечето линии.

Билетът за кв. „Въбел“ пада от 0,79 лв. на 0,55 лв. По евтино ще се пътува и до Варна. Вместо досегашните 7,02 лв. билетът ще струва 6,16 лв. До Попово вече ще се стига за 2,31 лв., вместо досегашните 3,47 лв.

По-скъпо вече ще излиза обаче пътуването до селата Момино, Давидово, Ралица, Голямо Соколово, Здравец, Дългач и Буховци. Най-много е поскъпнала цената на билета по маршрута Търговище-Ралица-Голямо Соколово – 2,37 лв. в сровнение с досегашните 1,11 лв.

Запазват се разписанията по всички линии на автобусите.

Разписанията по всички линии остават непроменени.

Договорите за 17 от линиите са до края на 2023 година. Заради обжалване на обществената поръчка, като спешна мярка са сключени едногодишни договори за 5 от линиите. Те са Разбойна-Стража, квартал „Въбел“, Момино и градските линии № 10 и № 11.

Нова обществена поръчка предстои да се проведе за направленията към Кралево, Дългач и Буховци. Това се налага, защото фирмите, заявили участие в процедурата са отказали да сключат договори за изпълнение по тези линии. Фактът принуди Общината да сключи договори за превоз на пътници за срок от 1 година и по тези направления.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 4,36 млн. лева с ДДС. Тя бе обявена от местната управа в Търговище през лятото на 2018 година поради изтичане на договорите с предишните превозвачи.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x