Жена съди шефа си заради „Изглеждаш като терористка!“

Жена съди работодателя си заради призив да свали своя хиджаб, съобщи „Дейли Сабах“. Дамата се почувствала обидена, защото й казали, че прилича на терорист.

Жената е работила във фирма за недвижими имоти в град Бъри, близо до Манчестър. Близо година след началото на кариерата си в тази компания тя е била преместена в друг отдел.

В новата длъжност мюсюлманката трябвало да провежда срещи лице в лице с клиенти на фирмата. Мениджърите обаче й казали, че „е в интерес на бизнеса да не носи черен хиджаб“.

Шефовете призовали дамата да си сложи друг цвят хиджаб, защото черният бил асоцииран с тероризма и това можело да окаже негативно влияние върху продажбата на имоти на клиенти. Тя отказала.

Негативни коментари е имало и от нейните колеги. Мениджърите я обвинили, че не си върши работата, въпреки че по това време жената е била в обедната си почивка. Скоро след това й казали да напусне офиса.

Британската гражданка си подала молбата за напускане. Тя завела и дело срещу бившия си работодател за създаване на враждебна, унизителна и дискриминационна среда в работния процес.

Делото ще се гледа през следващия месец в Манчестър. Фирмата може да претърпи значителни финансови щети.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via