Затворници спасиха бебе

Затворници използваха специалните си умения, за да отворят заключен автомобил и да извадят намиращото се вътре едногодишно дете в Ню Порт Ричи, щата Флорида, съобщава CBS. Бащата на бебето забравил ключовете на таблото и когато затворил вратата, сработило централното заключване.

Температурата на улицата била 22 °C, но в купето достигала 37 °C и родителите започнали да се паникьосват. Насъбралата се около всъдехода тълпа привлякла вниманието на полицаи, които в този момент охранявали петима затворници, работещи на пътя, предава факти.бг.

Бащата решил да счупи някое от стъклата на автомобила, но лишените от свобода предложили друг способ, за да му спестят пари за ремонта. Един от затворниците използвал закачалка за дрехи, за да отключи шофьорската врата. Само няколко минути по-късно бебето вече било в обятията на родителите си.

Окръжният шериф похвалил лишените от свобода за постъпката, с която доказали, че престъпните навици могат да бъдат впрегнати в благородни цели. „Тези хора са допуснали грешки, но искат да постъпват правилно“, казва Крис Ноко.

Още статии в тази категория