fbpx

Защо онлайн търговията се превърна в тотален хит?

Онлайн търговията в България е нещо, което беше тема табу през изминалите години, но за наше успокоение нещата се променят с всеки ден и днес този тип търговия е нещо нормално за българина. Все повече хора се доверяват на пазаруването онлайн, тъй като то е удобно, бързо и в повечето случаи качествено.

Разбира се, много от бизнесите работещи на българския пазар, проявяват все по-голям интерес и избират да продават стоките си в мрежата. За съжаление масата от тези фирми не поемат по правилния път и не използват 100% от възможностите, които се предоставят от глобалното интернет пространство и маркетинга, било то поради простата причина, че няма кой да ги насочи правилно.

По последни данни броят на потребителите, които пазаруват онлайн на целия европейски пазар, е 296 милиона. Над 2 500 000 са работните места, свързани директно или индиректно със сферата на е-търговията. Над 750 000 е броят на създадените онлайн бизнеси (B2C уеб сайтове). Над 4,2 млрд. поръчки са изпратени за една година.

Дялът на европейската интернет икономика се равнява на 2,59% от европейския БВП през 2015 година. Прогнозите до 2020 година са, че този процент ще се увеличи почти двойно. Любопитно е съотношението в поръчките на продукти и услуги онлайн. Според публикуваната информация поръчките на продукти и услуги онлайн е в отношение 52%към 48% в полза на продуктите.

Какво се случва в България? Нашата страна е включена в списъка от ТОП 10 страните, които се намират в условия на ръст в областта на електронната търговия. България заема 8-мо място. След нас се нареждат Ирландия и Дания. До края на тази година се очаква продажбите на продукти и услуги в страната ни да достигнат до сумата от 342 000 000 евро.

В момента приблизителния брой интернет потребители на територията на България е 3 700 000 (60%) , а броя на пазаруващите онлайн е 1 100 000 (19%)

Данните показват, че броят на пазаруващите спрямо всички онлайн потребители се покачва с пълни обороти.

Поради тази причина, фирмите в бранша трябва да наблягат все повече на качеството на услугата за пазаруване през мрежата, поставяйки клиента в удобно и сигурно положение, почти равностойно на пазаруването във физически магазин.

Zameseni.com е онлайн проект на екип от хора с дългогодишен опит в онлайн бизнеса и търговията, готов да предостави всички нужни удобства и сигурност, които биха разубедили дори и скептичните потребители, които още се колебаят дали да ползват модерния начин на пазаруване. Сайтът е с интуитивен за потребителите интерфейс, който ще ви помогне да разгледате продуктите по възможно най-удобния начин. Манипулациите върху снимките са сведени до ниво, което ще ви даде реална представа за артикулите, създавайки доверие към продукта, подобно на това във физическия магазин.

Разнообразието е ключов фактор, ръководещ успеха на дадения онлайн магазин. Поради тази причина, zameseni.com работи по модел, който ще ви предостави разнообразни стоки, подходящи за всякакъв тип аудитория. Сайтът работи с брандове, които предлагат уникални стоки, събрани под един виртуален покрив, заснети и описани по начин, който ще се харесва и допада на потребителите, търсещи да закупят дадената стока бързо и без излишни ситуации, като губене на време и несъответствие с продукта на живо и продукта на снимката.

Дали прогнозите за тази година ще се потвърдят, ще стане ясно в следващия репорт, който очакваме да получим след няколко месеца.

По всичко личи, че електронната търговия в цяла Европа е в подем. Увеличава се конкуренцията, търговците търсят начини и инструменти да продават повече, да автоматизират работния си процес, да получат максимална информация за клиентите си и техните нужди. Постоянно се появяват нови продукти и услуги, които се стремят към привличането на нови клиенти.

Ако вие имате бизнес и бихте искали да увеличите продажбите и да промотирате имиджа си, не се колебайте да се свържете на страницата на zameseni.com. Колегите от отдел продажби са готови да отговорят на всичките ви въпроси.

автор: Лазар Лазаров
Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x