Защо хората споделят снимки с котки след атентата в Барселона?

Потребителите на социалните мрежи започнаха да споделят снимки с котки в знак на солидарност с Барселона след атентата, при който бяха убити 13 души, а над 100 бяха ранени, съобщава британският вестник Daily Telegraph.

Потребителите на Twitter споделят снимки с котки вместо фотоси с пострадали хора след атентата на булевард Ла Рамбла и втората атака в крайбрежия курорт Камбрилс.

Снимките започнаха да се разпространяват онлайн, след като испанската полиция предупреди потребителите на социалните мрежи да не споделят фотоси на жертви.

В знак на уважение към жертвите и техните семейства, моля, не споделяйте снимки на пострадали при сблъсъка с хаштаг # Ramblas of Barcelona“, призова испанската национална полиция.

В отговор потребителите на Twitter започнаха да пускат снимки с котки, а един потребител отбеляза: „Ако терористите следват хаштага, за да получат информация от полицията, те ще виждат само котки“.

Ще публикуваме сладки снимки с котки, така че убийците да не използват пролятата кръв и причинената болка“, се казва в друг туит. „Помогнете на полицията. Туитвайте котка с хаштаг #Barcelona“.

Изглежда безсмислено, но имаше сходна реакция в Брюксел, при която потребителите помогнаха за скриването на снимки/видеа на полицейската дейност, докато се случваше всичко това“, написа Сара Крисп.

„Властите поискаха споделянето на снимки да спре. Фотосите с котки се използват за запълване на хаштага #Barcelona вместо безсмислените и травмиращи снимки“, допълни тя.

При терористичния атентат в Брюксел през 2015 г. полицията помоли жителите на града да не разкриват подробности от операцията на силите за сигурност в социалните мрежи. Блгийците отговориха, като публикуваха снимки с котки.

Терорът се завърна на улиците в Европа, след като в Барселона микробус се вряза в тълпи от хора на популярната туристическа улица Ла Рамбла. Петима терористи, носещи фалшиви колани с експлозиви, по-късно бяха застреляни от полицията, след като прегазваха цивилни с кола в испанския град Камбрилс.

Това е вторият терористичен акт в страната.

Authorities asked sharing images be stopped. Cat photos being used to saturate hashtag  & bury insensitive and traumatic images

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via