Заради нелепа шега със спирт за горене шестокласник влезе в болница

Инцидентът станал в едно от междучасията след час по физическо в шуменското училище “Сава Доброплодни”.

Приятел и съученик на 13-годишно момче сипал малко спирт на шега във водата му. След часа по физическо, детето пило вода, но не забелязало допълнителния примес. След няколко учебни часа обаче се почувствал зле и погледът му се премрежил, затова и отишъл до училищната сестра, съобщава Дарик.

Директорът на СУ “Сава Доброплодни” Албена Иванова разказва, че с него са били и останалите съученици и приятелят, който му скроил “шегата”. Те разказали истината на сестрата и тя незабавно уведомила директорката и педагогическия съвет. Заедно с родителите на детето, то било заведено в болницата. Там е било посетено и от родителите на виновния съученик. След като му е направена промивка, бил оставен два дни за наблюдение.

Децата отново са на училище заедно.

Директорката Албена Иванова е категорична, че не става дума за агресия. Децата са част от приятелска компания и няма конфликт помежду им. Касае се за нелепа шега, която за щастие няма сериозни последствия. Незабавно са уведомени ръководството на училището и Регионалното управление на образованието – Шумен и на първо място родителите на детето. Проведени са разговори с родителите на децата, участвали в инцидента. Изискана е писмена информация от учителя по физическо възпитание и спорт. Предстои случаят да бъде разгледан на заседание на педагогическия съвет на училището.

Следвайте ни в социалните медии