Започна строителството на голям завод край Враца (Снимки)

Днес във Враца официално започна строителството на новия завод за автомобилни кабели, пише BulNews.BG.

Церемонията по първата копка събра на едно място Роберт Хофман и Цтибор Жижка от управителния съвет на MD Elektronik, вицепремиерът Марияна Николова, кметът на община Враца Калин Каменов, изпълнителният директор на българската агенция за инвестиции Стамен Янев, управляващият директор на строително-инвестиционна компания „Хоризонт-Иванов“ Борислав Иванов и директорът по бизнес развитие на компанията Светослав Богарински, врачанският митрополит Григорий, народният представител Красен Кръстев, областният управител Малина Николова, председателят на общинския съвет Румен Антов, зам.-областните управители, общински съветници, директори на институции и други.

По време на церемонията председателят на германския гигант Жижка направи кратко представяне на компанията, която е основана още през 1974 година, а през 90-те година започва да се развива в автомобилната индустрия. Своите благодарности и задоволство от преговорите и привличането на големи инвеститори изказаха и кметът Калин Каменов и вицепремиерът Николова, както и изпълнителният директор на българската агенция за инвестиции Янев.

Инвестицията на MD Elektronik във Враца се оценява на 22 млн. лв. и първоначално ще бъдат разкрити 300 работни места, а на по-късен етап е планирано наемането на 1000 души. От компанията обещават строителството на завода да приключи до края на годината, а производството да започне от догодина.

Заводът ще се простира върху 4794 кв. м, логистиката – върху 2561 кв. м. Предприятието ще включва още административна част с площ от 1418 кв. м, технически помещения и съблекални от 1560 кв.м. Към сградата е предвиден паркинг за 138 автомобила. При проекта на сградата е отчетена възможността за разширение на производството и логистиката на втори етап. Теренът за завода беше осигурен от община Враца, като инвеститорът е платил за 83 декара 1.14 млн. лв.

В завода във Враца е планирано производство предимно на коаксиални части и електронни приложения за автомобили. Производството ще включва процесите от отрязване на входния материал, през нагъване на вътрешните жици на пневматична полуавтоматична машина, пресоване на конектора, моделиране, сглобяване, визуалната проверка и пакетиране.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via