fbpx

Заместник-кмет в жилище за социално слаби

344

Заместник-кмет живее в жилище за социално слаби в Хасково. Случаят с Милена Янузова стана известен след проверка на прокуратурата, която установи, че в 80 общини наредбите позволяват чиновници да живеят евтино в социални жилища.

“Аз мислех, че съм във ведомствено жилище. Ако нямах друга опция, в смисъл, ако нямаше общинско жилище, щях да си наема квартира. Ако има опция, защо не. Между другото, жилището е много хубаво. Тя информацията е публична – 70 лв., аз съм склонна да плащам много повече”, коментира Янузова.

Кметът на Хасково Добри Беливанов назначи проверка на всички общински жилища в града, а прокуратурата проверява случай на продаден общински апартамент с подправени документи и подписи.

Общината разполага с 495 жилища. За социално слаби те са 105, а за тях чакат стотици жители на града, които отговарят на критериите за ползването им.

Преди дни Върховната административна прокуратура откри нарушения в наредбите за продажба и наемане на общински жилища в страната.

Всъщност по наредба Янузова е трябвало да получи ведомствено жилище. Тези жилища обаче са само 5 на брой. За да получи едно от тях, тя е картотекирана като… крайно нуждаеща се.

В късния петъчен следобед кметът Беливанов разпореди: Зам.-кметът Милена Янузова трябва да напусне общинското жилище за социално слаби, където живее, без да отговаря на условията за ползването му.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...