Задържаха заподозрян във връзка с подозрителните пакети, изпратени в САЩ до противници на президента Доналд Тръмп

Първият заподозрян бе задържан във връзка с подозрителните пакети, изпращани в САЩ до противници на президента Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Говорителка на американското министерство на правосъдието първоначално съобщи новината в Туитър, но не даде подробности. Заподозреният е бил задържан в района на град Маями, щата Флорида, уточни представител на правоохранителни органи, цитиран от Ройтерс.

Той е основният заподозрян за изпращането на подозрителни пакети в САЩ до видни демократи и противници на президента Доналд Тръмп, потвърди и представител на властите, цитиран от Ройтерс.

Според американски медии той е 56-годишен мъж, идентифициран с ДНК доказателства, съобщи Би Би Си.

Броят на подозрителните пакети, изпратени през последните дни в САЩ до видни демократи и противници на Тръмп, достигна днес 12, посочва Франс прес.

По-рано днес министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен каза, че поне някои от пакетите са били изпратени от Флорида, отбелязва Ройтерс.

В резултат разследването се съсредоточи в югоизточния американски щат и по-конкретно върху център за преразпределение на пощенски пратки в района на Маями.

Междувременно Робърт де Ниро призова американците да не се поддават на страха заради подозрителните пакети, изпращани в САЩ до противници на президента Доналд Тръмп, и да гласуват на междинните избори за Конгрес на 6 ноември, предаде Франс прес.

Самият Де Ниро бе адресат на такъв пакет, получен вчера в продуцентската му компания в Ню Йорк.

“Благодаря на Бог, че никой не бе ранен, и смелите и ефикасни сили на реда ни пазят”, коментира американският актьор в комюнике, изпратено до Франс прес.

“Има нещо по-мощно от бомбите: това е вашата бюлетина. Хората ТРЯБВА да гласуват”, призова 75-годишният Де Ниро.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via