Задържаха педофил, блудствал с 9-годишно момиченце във Варна

Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд – Варна на 59-годишeн мъж, привлечен като обвиняем за блудство с малолетно дете.

Спрямо 59-год. Х.К. са предявени обвинения затова, че привечер на 19 август т.год. в района на местност “Ментеше” във Варна е извършил блудствени действия с 9-годишно момиченце.

Малолетното дете, жертва на посегателството, често играело на открито заедно с други деца от близките блокове в кв.”Владиславово” край обитавана от обвиняемия вилна постройка и понякога разговаряли с него. Непосредствено след деянието детето е споделило за случилото се с близките си. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода в размер от 1 до 6 години.

С оглед високата обществена опасност от деянието, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че спрямо 59-год. Х.К. следва да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Обжалването на мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция – Варненския окръжен съд, за 30 август от 13 часа.

Може да харесате и