Зачестиха опитите за измама на наркотеста на КАТ

Кислородна вода – това е трикът на купонджии или наркозависими, които се жабурят, след като са употребили наркотици и са седнали зад волана.

Служители на КАТ вече са се сблъсквали с опитите за измама на наркотеста, а с наближаването на празниците и банкетите, случаите зачестявали.

Хората, които карат след употреба на наркотици, смятат, че след като се изжабурят с кислородна вода ще се дезинфекцират или ще си окислят слюнката така, че да излъжат наркотеста. Това обаче не се получава, тъй като уредите ни са достатъчно съвременни и подобни трикове не минават. За нас е важно просто да вземем проба. Могат да пият и бензин, но отново няма да измамят устройството“, категорични са служители от Пътна полиция в изказване пред “Монитор”.

От там напомниха и, че вече се водят преговори и се оформят поръчки за 648 хил. лева, които ще отидат за еднократно полеви тестове за дрога. При добро стечение на обстоятелствата ще се доставят и седемвалентни тест-касети за други уреди за дрога, които ще струват малко над 1 млн. лева.

Подобни модерни устройства и тестове не могат да се излъжат с нищо. Имали сме случаи, когато спираме водачи, които са бледи и почти заспиват зад волана. Оказва се, че не са пили алкохол. Тестовете за дрога обаче излизат положителни. В повечето случаи става въпрос за амфетамини и метамфетамини, които би следвало да превъзбуждат шофьорите. Вместо това обаче те едвам седят зад волана. Впоследствие разбрахме, че пият хапчета за високо кръвно, тъй като по този начин смятали, че ще заблудят теста. Било им обяснено, че ще ходят по-често по малка нужда и така едва ли не ще изпикаят наркотика. Той обаче остава в организма със седмици и е абсурдно да се смята, че с няколко посещения на тоалетната въздействието и следите му в организма ще отминат“, обясниха още експерти.

Във форуми, които са създадени с цел самопомощ срещу употребата на наркотици има още по-налудничави идеи. Потребители се съветват един друг как да заобиколят положителните резултати, когато са зад волана и така да не влязат в затвора.

Всички се обединяват около идеята, че амониевата селитра, пусната в пробата с урина, ще я разреди до толкова, че да не се хванат следите от употребата на наркотици.

Взимаш няколко зрънца от селитрата (която по принцип се използва за наторяване на растенията), и я пускаш без никой да те види в пробата. Гарантирам, че тогава няма как да те заловят“, обяснява един от потребителите във форума за зависими.

Друг пък съветва да се изпият огромни количества прясно мляко – 8-9 литра минимум… Майтапчия някакъв…

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via