fbpx

Зъболекари ме изгониха да си умирам вкъщи!

Всичко започнало през февруари миналата година, когато Елена решила, че е край но време да си опра ви зъбите. От години нямала почти никакви зъби в устата си – разполагала само с 4 долни зъба, храненето било мъчение, в продълже­ние на часове, защото не можела да дъвче, но отлагала посещението при стоматолог пора­ди липса на средства.

Майка й продала малък апартамент, откъдето семейството заделило пари за зъбите на жена­та. Тя проверила докъде са стигнали съвремен­ните технологии и се спряла на имплантанти, тъй като не искала сва­лящи се протези „като на бабите“. Отишла в кабинета на д-р Христо Христов, специалист по дентална хирургия, по препоръка на позната.

„Направи ми разрез на целия ляв венец, по протежение на бузата, до кост! Оголи костта, за да се вземе мярка.

БОЛКАТА Е ЖЕСТОКА – НАПРАВО МОЖЕ ДА ИЗПАДНЕШ В ШОК ОТ НЕЯ

Аз не знам дали има човек, който да се съгласи на това нещо, ако му бъде обяснено предварително. На мен не ми обясни какво смя­та да прави. А то си е като средновековна инквизиция направо – да стържат костта на жив човек. При поло­жение, че има толкова безболезнени и бързи методи за поставяне на импланти – да се реже целия венец, до кост! Жива съм като, по чудо. Започнах да се подувам още същата вечер след операцията. Беше ми зашил венеца за буза­та, не можех въобще да си отворя устата, не смеех да се погледна в огледалото“, разказва развълнувано Елена.

На следващия ден тя отишла в кабинета на д-р Христов, защото ис­кала да й изпише анти­биотик – страхувала се да не стане инфекция от раната. Стоматологът обаче не й предписал лекарство, та жената се принудила да си купи сама антибиотик. Ходи­ла при личната докторка, която се уплашила, като я видяла с подуто лице. Дала й направле­ние за спешен прием в Клиниката по лицево- челюстна хирургия на Стоматологичния факултет и настояла да отиде веднага там.

„Платих 2000 лв. предбдително, още преди да седна на зъбо­лекарския стол. В деня на операцията платих още толкова. Имам до­кументи за това. Знам, че имплантите, са скъпи, но не знаех, че ще ми слага някакви Шини, да ми взима мярка, да ми реже венеца и т.н.Част от парите бяха за горните зъби, Които трябваше да подготви, за да се поставят коронки. Така или иначе ТОЙ НЕ НАПРАВИ И ГОРНИТЕ ЗЪБИ, защото ми сряза венеца, аз се влоших и не отидох изобщо при него отново. След като Не се явих до 10-я ден, за да ми извади конците от операцията, той ми върна по пощата само 1800лв., тъй като бил поставил половин имплант – забележете. Останалите пари не ги видях повече.” – допълни Богоева.

След като личната лекарка я пратила в „Лицево-челюстна хи­рургия“, тя отишла, но не я приели. Елена по­дозира, че д-р Христов, който работи и там, е предупредил колегите си да я върнат от клиниката.

„Не ми се вярваше че доктори може да вършат такива работи но това е истината Имах направление,, бях в тежко състояние, но те ме изгониха да си умирам вкъщи, там да си пия антибиотика Върнаха ме буквално от вратата. Играят си със здравето и живота на хората“, с мъка си спомня жената.

Прибрала се вкъщи, пила лекарства и ожи­вяла само с Божията по­мощ, както казва днес. После отишла в частна клиника в Кюстендил, където я пратила нейна позната. Там й постави­ли нови зъбни протези, за което платила до­пълнително, разбира се. „Толкова съм се напати­ла от зъболекари, че не искам повече да ги видя до края на живота си. За мен този д-р Христов е отвсякъде за черния спи­сък с лекари, причинили проблеми на пациенти“, заключава Богоева. Тя се е консултирала дали може да заведе дело срещу него за парите, които не й е върнал, но се уверила, че няма как да го спечели, тъй като не разполага с докумен­тация за патилата си.

Източник: lekuva.net

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x