Войната в ГЕРБ започва

Войната в ГЕРБ започва.

Напрежението между Бойко Борисов и Цветанов Цветанов заради скандала с апартаментите расте, а партията също е разделена между позициите на двамата. Вторият човек в ГЕРБ нямал намерение да подава оставка, разкрили източници от управляващата партия, пише Епицентър. Според други запознати, Борисов и Цветанов са провели телефонен разговор късно снощи.

От САЩ, където е на посещение до сряда, Цветанов отказал да понесе отговорност за “апартаментгейт” и по този начин да потуши общественото напрежение. Лидерът на парламентарната група пък започнал да събира подкрепа сред редиците на депутатите и така във Фейсбук лъсна група “Цветанов е невинен”. В нея част от народните представители от ГЕРБ вече пламенно бранят честта и морала на шефа си, пише вестник Дума.

В същото време стана ясно, че вчерашното изказване на вицепремиера Томислав Дончев, в което той настоява за обяснения от страна на Цветанов и за поемане на отговорност, е позиция, съгласувана с тази на Бойко Борисов. Премиерът бил бесен от удара, който понася управлението му и цялата партия и няма да се задоволи само с оставките на един министър и един зам.-министър.

Партийните структури вече се строяват в защита на Цветанов, готвят декларации и фейбук статуси в негова подкрепа. Към групата “Цветанов е невинен” са се присъединили “правното острие” на ГЕРБ Данаил Кирилов и председателката на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Десислава Атанасова също е сред пазителите на честта на бившия вътрешен министър. По-голямата част от парламентарната група обаче е предпочела да не афишира публично подкрепа за нито една от страните в конфликта.

Според запознати, има и солидна група от народни представители, които не одобряват поведението на Цветанов. Засега всички очакват заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ в четвъртък. В сряда пък Цветанов трябва да се завърне в България от САЩ.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via