fbpx

Властите вече говорят за издирване на тела!

Водолази от ВМС ще се включат в издирването на двете момчета в морето във Варна, предаде Нова телевизия. В ефира обаче бяха потвърдени страховете на всички относно децата. Властите вече говорят за издирване на тела.

„Нека се надяваме до последно, защото щом няма тела, няма смъртен случай. Нека вярваме в чудото. Какъв е шансът за оцеляване на двете момчета не мога да кажа, нека всеки от нас да си върши работата и да се надяваме”, каза шефът на морската администрация.

Издирването на двете деца, които паднаха в морето край Варна в сряда малко преди 18 ч. беше подновено тази сутрин. Водолази и катер на морска администрация отново се заеха с търсенето на децата, които бяха съборени от вълнолома от силна вълна.

Екипи на сектор „Специализирани оперативни дейности“ са обхождали района през цялата нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР. Специалистите смятат, че шансовете за оцеляване на двете деца, на възраст 13 и 14 години, е много малък, тъй като снощи морето е било бурно.

Шестте деца се разхождали край бетонните тетраподи на вълнолома без да са придружени от възрастен, а дълбочната при бетонните тетраподи е около 10 метра. Вълната ги връхлита, когато децата са на най-ниското стъпало и две от тях падат в морето.

По разкази на останалите деца едно от децата се е хванало за бетонните тетраподи, а другото е било хвърлено навътре в морето. И двете са опитали да плуват и да се спасят, след което са потънали.

Другите деца на брега веднага са подали сигнал за инцидента.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x