fbpx

Вижте тинейджърът, убил 17 души във Флорида (Снимки)

648

19-годишният Никълъс Круз, който отне живота на 17 души в училище във Флорида, се изправи пред съда.

Повдигнати са му обвинения, а мерките за сигурност са драконовски. Младежът беше ескортиран в съда от десетки тежковъоръжени полицаи.

До този момент е известно, че младежът е бил изключен от училището. Би Би Си съобщи, че Федералното бюро за разследване е било информирано много преди стрелбата, че Никълъс Круз е потенциален убиец.

Американският президент Доналд Тръмп поднесе своите съболезнования на близките на жертвите и заяви, че ще посети мястото на трагедията.

Убиецът е членувал в националистическата групировка „Република Флорида“, чийто основен постулат е превъзходство на бялата раса. Шокиращ е фактът, че Круз е използвал автомат AR-15 при нападението в училището, който закупил легално.

По-голямата част от жертвите му са ученици – на възраст от 14 до 18 години. Доналд Тръмп написа в Туитър след трагедията, че се е знаело за психическите проблеми на убиеца и всеки, който има контакт с такъв човек, трябва да го докладва в полицията, за да се избегнат подобни случаи.

Разследващите смятат, че нападателят е действал сам. Той задействал пожарната аларма, за да могат учениците да започнат да излизат от сградата и така да убие възможно повече хора.

Разследват се проблемното минало на тийнейджъра и множеството му постове в социалните медии, свързани с оръжия, насилие и заплахи.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...