Вижте кои са напитките, които смъкват кръвното от раз

Високото кръвно налягане е нещо сериозно и с него шега не бива. Хората, които страдат от това състояния трябва да следят кръвното си и редовно да измерват стойностите му. Ако те се повишат до опасни нива, първото нещо, което хипертониците правят, е да вземат предписаните им лекарства в съответните дози.

В допълнение към лекарствата обаче, природата ни е дала различни храни и напитки, които могат да стимулират нормализирането на кръвното налягане.

Експерти изброяват напитките, които намаляват кръвното налягане и имат особено полезно въздействие върху целия ни организъм.

Все повече лекари съветват своите пациенти да се опират на естествени продукти и да не се тъпчат с медикаменти, когато не е необходимо. Много хипертоници посягат към лекарствата за сваляне на кръвното, дори когато стойностите му са съвсем леко завишени. В такива случаи е по-полезно да се пресегнем към чаша сок от полезни плодове, преди да изпием шепа хапчета.

Сред напитките, които бързо понижават кръвното, са прясно изцеденият сок от ананас, както и този от червено цвекло.

За решаване на проблема със сърцебиенето и ускореният пулс е достатъчно да си сервирате цвекло на салата или като гарнитура.

Червеното цвекло е превъзходен източник на калий. Той е съществен минерал в контрола на кръвното налягане. Хипертониците обикновено са посъветвани да заменят натриевата готварска сол с калиева поради тази причина. Освен това цвеклото е богато на фолиева киселина, която също допринася за регулирането на кръвното.

Една от най-полезните напитки е също чаят от суданска роза или хибискус. Редовната консумация на този чай ще има положителен ефект върху понижаването на кръвното налягане.

В същото време, учените напомнят и за полезните свойства на зеления чай, способен да поддържа здравето на кръвоносните съдове и действащ като антиоксидант.

Сред напитките, които помагат при хипертония, е също и чаят от каркаде. Той е богат на ACE-инхибитор, който се използва във фармацевтичната индустрия за лечение на хипертония и сърдечна недостатъчност.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via