Вижте какво време ни очаква до края на октомври

Прогнозата за времето до края на октомври е за предимно слънчево време с максимално температури между 15° и 20°.

Днес ще бъде предимно слънчево, но ветровито – ще се усили вятърът от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21° и 26°.

През почивните дни вятърът ще отслабне, ще остане предимно от северозапад. В събота над Източна България и планините ще има повече облачност, възможни са и изолирани слаби превалявания, съобщава bTV.

Дневните температури ще се понижат, по-съществено в Източна България.

В неделя и през първата половина от следващата седмица ще е без валежи. В много райони ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще бъдат най-често между 5° и 10°, а максималните – в много райони над 20 градуса. Съществено ще е затоплянето и в планините. На места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще има условия за сутрешни мъгли.

Повече облачност и постепенно понижение на температурите ще има през втората половина на седмицата, когато и вятърът ще се ориентира от изток.

В периода от 22 до 24 октомври има повишена вероятност за превалявания и захлаждане. После се очакват няколко спокойни дни с повече слънчеви часове около и след обяд и с по-високи температури.

В края на месеца отново има вероятност за валежи и понижение на температурите.

 

Може да харесате и