Вижте какво се случва с тялото, ако ядете по 2 фурми на ден

Знаете ли, че финиковите палми имат плодове? Да, това са вкусните фурми. Благодарение на ниското съдържание на вода и голямото количество захар в тях, те имат по-дълъг срок на годност и могат да се транспортират до страни като нашата.

Фурмите за източник на различни витамини и минерали, захар и много фибри.

В тях има основни минерали като калций, желязо, фосфор, натрий, калий, магнезий и цинк. Витамини като тиамин, рибофлавин, ниацин, фолат, витамин А и витамин К, също се съдържат в тях.

Една стандартна чаша с плодовете съдържа около 400 калории, 27% от препоръчителната доза калий и 48% от нужното за деня количеството фибри.

Специалистите по хранене и диетика смятат, че фурмите трябва да присъстват в балансираната и здравословна диета, като част от сутрешната или следобедна закуска, компонент от различни смутита.

Много хора изяждат по една фурма след позив на глад между храненията, защото им дава енергия и ги засища в рамките на 30 минути след изяждането й.

Също така фурмите съдържат голямо количество полифеноли, които са необходими за превенцията на онкологията, остеопорозата и сърдечносъдовите заболявания.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via