Вижте какво разделя Катето Евро от баща ѝ!

Независимо че сме свикнали да я виждаме усмихната и закачлива, Катето Евро крие много драматични ситуации в душата си. И може би най-жестоката е раздялата ѝ с баща ѝ преди години, която няма да забрави никога.

Когато е само на 5 годинки на бъдещата актриса ѝ се налага да преживее истински кошмар. Семейството ѝ се разбива пред очите ѝ, но принудително, а не по желание на родителите ѝ.

“Живеехме в Корча, Албания, откъдето е родом моя баща. Майка ми обаче, се е връщала в България, където е родила мен и брат ми, а след това пак се е връщала в Албания, за да е при мъжа си. Не щеш ли обаче, през ’61-ва решава да ни доведе отново в България, за да ни видят бабите и дядовците и точно тогава затварят границите. Албания се скарва със Съветския съюз и затваря границите си за всички социалистически тогава държави. Така майка ми остава в България, а баща ми – в Албания. И повече никога не се събираме”, разказва с много болка актрисата, а тази история е една от многото, които тя описва в автобиографичната си книга “Катерина Евро… и още нещо”, чиято премиера направи преди дни.

“За мен тези спомени са много тежки, защото аз си спомням всичко това, въпреки че бях едва на 5 години. Спомням си колко много тъгувах за баща си, колко исках да съм с него. И все съм пяла една албанска песничка, седнала на стълбите и гледаща към небето, за да видя дали татко ще дойде да ме вземе с един самолет. Никога не се видяхме повече в живота. Границите бяха затворени, а и писмата не достигаха до него – нито пък неговите до нас. Той се е опитвал да бяга през Италия, но са го хванали. И нашето семейство не е единственото разделено семейство. Такова беше международното положение тогава”, добавя още тя.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via