Вижте каква е магическата сила на косата

Красотата не единственото достойнство на косата ни. Тя е специална субстанция между вътрешното и външното човешко ”Аз”.

Това са природните нишки на организма, които са проводника на енергията на природата към тялото.

Косата съхранява магическа сила и връзка със силите на висшите светове. Затова от древни времена символ на женската красота е гъстата дълга коса.

В някои манастири до днес се е запазил старинният обичай косата да не се подстригва. Смята се, че косата представлява специални нишки, които приемат енергия от Космоса.

В древността сплетената коса се е смятала за силен амулет срещу зли сили, а разрошената коса е била свързвана най-вече с магьосници и вещици.

Разресването на косата е своеобразен магически ритуал. В древността славянските народи имали обичай девойките да носят косите си сплетени на гърба, докато се омъжат.

При омъжването плитката се разплитала и се заплитали две плитки. Така девойката получавала чрез косата си жизнени сили от Вселената за себе си и за бъдещото си дете.

Фините коси улавят голям диапазон от космически вълни. По-опростените натури имат дебел косъм, което ги прави възприемчиви към негативната енергия.

Хората с фини коси често допускат грешки, но по-лесно от другите търпят изпитанията. Хората с чуплива коса са емоционални и действат според настроението.

Къдриците пречат на връзката с Космоса. Изправянето на къдравата коса превръща хората в по-устойчиви към негативните влияния. Появата на бели коси укрепва връзката на човека с близките му.

Не се препоръчва подстригването на дете до първия му рожден ден, както и разресването на косата му. Бременната жена не трябва да се подстригва.

Ако човек с дълга коса я подстриже късо, това води до промяна в живота му. По този начин можем да въздействаме върху съдбата си.

Още статии в тази категория