Версиите за убийството на Божилов – от куче до случайност

Полицията продължава да издирва убиецът на бизнесмена

Полицията разследва няколко версии за убийството на 43-годишния бизнесмен Данаил Божилов в пловдивския парк “Лаута”.

Главният секретар на МВР Младен Маринов не изключи възможността то да е случайност. Той допуска, че може да е имало спречкване и заради кучето на застреляния. Бизнесменът разхождал домашния си любимец дого аржентино в парка, когато бил застигнат от куршумите.

Преди фаталния инцидент той бил с други стопани на домашни любимци, но после си тръгнал сам по алеите.

Младен Маринов е категоричен, че става въпрос за убийство, а не за самоубийство. Разследвали се всички мотиви – лични, бизнесконкуренция, неуредени финансови сметки, пише “24 часа”. Разпитана е Мая – жената, с която живее и имат две деца.

Разследващите са затруднени от факта, че бизнесменът не е е криминално проявен. Все още нямало заподозрени. Открита е гилза до мястото на покушението, която е дадена за експертиза, за да се установи оръжието, с което е стреляно.

“Паркът е осветен и в него има 22 камери, включително и в началото на парка, няма друг толкова охраняван парк”, заяви кметът на район “Тракия” Костадин Димитров пред Dnes.bg вчера.

Записите от другите устройства ще бъдат иззети от полицията. Униформени с кучета обикалят периметъра и търсят оръжието на престъплението. Килърите също се издирват.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via