Венцислав се самоуби заради „Синия кит“

Единадесет годишният Венислав Б., който бе открит прострелян в дома си в Стрелча е бил част от отбора по плуване на средногорския град.

Момчето е имало отлични резултати, но преди две години се е отказало от спортните си занимания.

Във фейсбук има два профила с името на детето, като на единият профилната снимка е с кадър от „Карибски пирати“, а във втория на осми юни, той е качил зловеща снимка на скелет с коса и черепи. Никое от децата, с които е общувал не знае, дали е участвал в играта „Син кит“, която преди месеци започна да се разпространява и по-малките градове на България..

Възможно ли е самоубийството му да е продиктувано от външна намеса? Възможно е отговор на този въпрос да даде внимателна проверка на неговите контакти в социалната мрежа, пише „pzdnes.com“.

Виртуалната игра „Син кит“ подтиква деца и тийнейджъри да се самонараняват и е свързана с десетки смъртни случаи в Русия.

Играта има 50 нива и предполага изпълнение от участника на задачи, които получава от „надзорник“ или „ментор“.

Участникът трябва да докаже, че е изпълнил заданията, като изпрати снимка или клип. Мисиите, които се изпълняват в течение на 50 дни, се отнасят до самонараняване, слушане на песни със самоубийствени послания, систематично будене в 4:20 часа, гледане на филми или видеоклипове с ужаси, изкачване на високи сгради, мостове, изолация от обществото. Според психолози крайната цел е играчът да изгуби вяра в себе си и да стигне до самоубийство.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова потвърди, че детето е сложило само край на живота си. Тя заяви, че в телефона му са открити записи, направени няколко часа преди фаталния изстрел. На видеата имало послания към близките и родителите на детето, като за момента съдържанието им се пази в тайна. Предстои работа на психолози с родителите на Венислав, както и с неговите съученици.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via