Варненските данъчни запечатаха 10 хотела заради нарушения

10 хотела и къщи за гости по Северното Черноморие са запечатани от НАП-Варна заради нарушения от началото на юли. Това стана ясно на заседание на Областния координационен център по проблемите на летния сезон.

Откакто междуведомствената структура функционира, варненските данъчни са проверили над 110 хотела и къщи за гости в региона. При над 20 от обектите са установени нарушения, като половината са ефективно запечатани, съобщи Ваня Димитрова, шеф на дирекция «Контрол» в НАП-Варна.

От началото на юли до вчера във Варна, областта и курортите са извършени над 4600 инспекции и са открити 373 нарушения. Разлика в касовата наличност, неиздаване на касов бон и липса на фискални устройства са най-честите нарушения, на които се натъкват инспекторите от НАП.

Издадени са 104 заповеди за запечатване на обекти, от които 60 вече са затворени.

Посетени са над 60 обекта, на които собствениците им имат задължения към държавата. Сред тях е и голяма верига супермаркети.Чрез изземване на пари от оборотите са събрани над 300 000 лева

В работната среща в Областна администрация участват представители на държавни контролни структури, местната власт и туристическия бранш. Присъства и вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов.

Източник: moreto.net

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via