Варна чака две корабчета от Видин и Русе

46557

Транспортният министър Ивайло Московски се ангажирал с бъдещето на постоянен морски транспорт във Варна. Очакваме да вземем две корабчета от ферибота във Видин и Русе, съобщи за “Труд” областният управител Стоян Пасев.

Заради ремонта на Аспаруховия мост, който всекидневно предизвиква задръствания, Варна поиска от Белослав корабчето “Белла” с капацитет – 70 пътници, което прави курсове на всеки час между Морска гара и пристанището в южния квартал. Желаещите да го ползват са много при това не само нуждаещи се от по-бърз транспорт, но и за разходка. Възрастни с деца си купуват двупосочен билет – идват до центъра на Варна и обратно, така че работещите в града трудно могат да се вредят, коментира областният управител. Според неговата статистика 90 % от варненци не са се качвали на кораб, въпреки че са на море и за тях това е голяма атракция.

Затова се преговаря с транспортния министър за постоянен морски транспорт. Имало и частни фирми, готови да се включат по маршрута, но плавателните им съдове били с по 35 места. Сега билетчето на борда на “Белла” струва левче в едната посока. Според уверенията на кмета на града Иван Портних ремонтът на Аспаруховия мост трябва да приключи до 15 юни, ако позволи времето. Тогава Белослав ще си вземе обратно корабчето, дадено безвъзмездно за този период. Идващата сряда “Белла” трябвало да спре, защото ще зарежда гориво.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via