Валери Симеонов: Поведението на протестиращите граничи с тероризъм!

Все още не е ясно дали партиите от Обединени патриоти ще се явят заедно на изборите за Европейски парламент.

Това заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Свободна зона“ в ефира на телевизия Европа. Симеонов коментира и предложението на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки да се проведат вътрешни избори в коалицията, чрез които да бъде подредена листата за евровота. По думите му обаче, много трудно би било Волен Сидеров да оглави листата.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: „Тази идея не е особено състоятелна, която лансира Ангел Джамбазки. Много трудно ще стане това. Организацията, ако си спомняте вътрешните избори в СДС доведе до доста противоречиви и оспорвани резултати. Притеснявам се, че това допълнително би нажежило страстите, при това не само сред ръководството на партиите, но и на ниво структури“.

Симеонов коментира и протестите в страната, довели до оставката му като вицепремиер. Според него Министерството на вътрешните работи може да се справи по-добре с тях.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: „Това, на което сме свидетели в София – започващите митинги пред Министерския съвет, които тръгват в непредвидима посока, запушват Орлов Мост, Лъвов мост и други улици, по хрумване на организаторите на тези 30-40 протестиращи. Те буквално тероризират София, това граничи с тероризъм. И тук полицията трябва да си върши работата. Управляващата партия се притеснява от повтаряне на събитията през 2013 г.“.

Бившият заместник-министър председател коментира и идеята за създаване на черноморски флот на НАТО. Според Симеонов страната ни трябва да бъде предпазлива в подкрепата си за такава инициатива.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: „България не бива да бъде в челните позиции на държавите, които ще изразят искане за създаване на такъв флот, защото това ще бъде прието меко казано недружелюбно и може да доведе не само до санкции спрямо България“.

Според Симеонов най-добре за България би било да се ограничи в общата позиция на европейските институции по отношение на конфликта между Украйна и Русия в Черно море.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via