В Швеция откриват музей на провалите

Всеки успешен старт на продукт обикновено е предшестван от поредица неуспехи, но ние помним само победителите.

В Швеция ще бъде открит нов музей, който се надява да промени това.

Музеят на провалите е дело на д-р Самуел Уест – психолог, който прекарва последните седем години в изучаване на успеха и неуспеха и какво говорят те за хората.

“Уморих се от всичко това прославяване на успеха, особено в областта на иновациите, където 80 до 90 процента от всички проекти се провалят”, казва д-р Уест, цитиран от Amusing Planet.

Той попада в Музея на провалените връзки, който събира спомени от неуспешни любовни приключения, докато пътува със семейството в Загреб, Хърватия. И решава да създаде Музей на провалите.

Целта на музея, казва д-р Уест, е да покаже, че иновациите изискват неуспех. “Ако се страхувате от провал, тогава не можете да правите нововъведения”, според него.

Откриването на музея е планирано за юни тази година, като той ще покаже над шестдесет неуспешни продукта и услуги от цял ​​свят.

Те включват парфюм Harley-Davidson, химикалки, направени специално за жени, Coca-Cola Blak – напитка, вдъхновена от кафето, Nokia N-Gage, което е мобилен телефон и конзола за игри в едно, Apple Newton – личен цифров помощник и други.

Източник: profit.bg

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via