В Ню Мексико откриха 11 деца в склад с огнестрелни оръжия (Видео)

При операция на 3 август срещу лагера в окръг Таос на щата Ню Мексико са били открити 11 деца и 5-ма възрастни. По-късно на обекта е открито заровено тялото на 3-годишно момче. 

В петък ФБР предяви срещу петимата възрастни, включително 35-годишната лидерка на групата Джейни Левей, обвинения за заговор и за престъпления, свързани с огнестрелни оръжия.

Според писмените показания на специален агент на ФБР 13-годишният син на Левей заявява, че 40-годишният Сирадж ибн Вахадж, приятел на майка му, искал да събере армия и да я обучи за водене на джихад.

Ибн Вахадж обучил момчето и друг непълнолетен син на Левей на боравене с огнестрелно оръжие и ръкопашен бой и им обяснил, че джихад означава да убиват неверници в името на Аллах.

Майката на момчето вярвала, че получава послания от небето и че той я гледа. Тя и Ибн Вахадж извършвали ритуали за прогонване на зли духове върху тригодишното момче, чието тяло е открито. По време на един от тях момчето се задавило и сърцето му спряло, според писмените показания.

Видео:

Според адвокатите на петимата обвиняеми те упражнявали конституционните си права да упражняват религията си и да притежават огнестрелни оръжия. Те смятат, че клиентите им са подложени на дискриминационно отношение, защото са мюсюлмани с тъмна кожа.

Петимата били подложени на наблюдение от ФБР през май, след като Левей писала на брата на Ибн Вахадж, призовавайки го да се присъедини към тях и да стане мъченик.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via