fbpx

Уволниха директора на митницата в Пловдив

1 117

Павел Геренски е бил освободен от поста си на директор на пловдивското управления на Агенция „Митници“.

Решението на ръководството на Централно митническо управление било съобщено в петък след обяд, съобщава Traffic News.

В момента срещу Геренски се води дисциплинарно производство. На този етап не е ясно каква е причината за внезапното му освобождаване. По неофициална информация се проверяват няколко схеми, сред които и износ на крадени коли от Западна Европа към Ирак. Докато тече дисциплинарно производство началникът не може да взема ръководна длъжност. За изпълняващ длъжността е назначен дългогодишния му заместник Боян Тодоров Тодоров.

Засега от Централно митническо управление не са публикували официална информация за увалнението на началника.

Павел Геренски застана начело на пловдивската митница през 2014 година. Преди това бе начело на Митническо бюро „Кулата“, откъдето бе отстранен през 2009 година. Припомняме, че тогава в Министерството на финансите постъпи информация, че през граничния контролно-пропусквателен пункт преминават безконтролно плодове и зеленчуци, чуждо производство.

Преди това името на Геренски многократно бе спрягано и за директорския стол на Митница „Югозападна“.

Наш репортер потърси за коментар досегашния ръководител. Той сподели, че решението все още не е влязло в сила, а в момента самият той е в болничен. Геренски коментира, че не е запознат с причините, поради които се налага освобождаването му.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x