fbpx

Увеличават заплатите в общинските болници

74

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев сподели в Министерски съвет, че е постигнато съгласие за допълнителното финансиране за разходи за заплати през тази година в общинските и областните болници. На срещата в МС при премиера Бойко Борисов са присъствали и вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

Допълнителното динансиране ще бъде 30 млн. лева, от които 18 млн. лева за общинските медицински заведения и 12 млн. лева за областните.

„Общото увеличение, с което ще разполагат областните и общинските болници, е 66 млн. лева. От тях 28 млн. лева са за общинските болници и 38 млн. лева са за областните болници“, обяви здравният министър, цитиран от агенция „Фокус“.

„25-40% ще бъде увеличението на заплатите в общинските болници. Увеличението ще бъде диференцирано, на база на обема на приходите през годината и процентът на разходи за персонал. 10-15% е увеличението при областните болници. Те имат по-голям капацитет и по-голямо усвояване от бюджета на НЗОК“, заяви той.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x