Утре 90 души ще започнат щафетна гладна стачка в подкрепа на Босия

Припомняме, че протестът му е срещу „корупцията в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и продажбата на шофьорски книжки“. Босия настоява и за оставката на транспортния министър Ивайло Московски.

Повече от 90 души с турски произход от Родопите и Старозагорско утре започват щафетна гладна стачка в подкрепа на Николай Колев-Босия, който гладува вече 81 дни.

В протеста ще се включи и бившият служебен премиер Ренета Инджова. Тя определя създадената по случая временна парламентарна комисия като “абсолютно несъстоятелна и некомпетентна”.

“Тази кауза е най-народната кауза, защото всички са метнати по магистралите, а там царят само нарушения, фалш, бутафорни реквизити – от обозначенията до мантинелите”, каза Инджова пред “Хоризонт”.

“Докато не му се даде шанс да докаже дали е прав или не е прав, ние ще продължаваме със щафетните гладни стачки”, заяви Ибрахим Караджа от Казанлък.

Според друг поддръжник на Колев – Айдън Даил, има пробуждане и “по един много обикновен, чисто човешки начин, тръгва реален протест, с реални мирни действия”.

“Смело мога да кажа, че това са хора, здраво стъпили на краката си, които отричат насажданата паралелна реалност, а тази паралелна реалност – институционализирана, струва много милиарди, но най-тъжното е, че струва нашите животи”, посочи Айдън Даил.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x