fbpx

Успяха да спасят 14-годишния Дани, който беше ударен от волтова дъга!

Лекарите във Варна успяха да спасят живота на 14-годишния Даниел Костов, който беше ударен от волтова дъга в Локомотивното депо във Варна в края на април.

Момчето се възстановява, контактно е и се храни, съобщи пред bTV леля му Мария Георгиева.

На 22 април ученикът бе ударен от 25 000 волта ток, след като се качил върху локомотив във варненското депо. Момчето бе транспортирано във Военноморската болница със 65 процента изгаряния в критично състояние.

Серия от близо 10 операции е претърпял 14-годишният Даниел, днес му предстои последната и ако и тя мине успешно, ще го извадят от реанимацията, допълни леля му.

Сега по тялото на момчето са останали само 2% дълбоки рани. За да оцелее Дани, във Варна бе проведена безпрецедентна акция по кръводаряване, в която се включиха близо 350 души.

Лекарите казват, че успешно възстановяване след подобни дълбоки поражения се случва много рядко, а пред ученика има дълъг период на рехабилитация.

Първоначално се твърдеше, че Даниел се е качил да си прави селфи върху локомотива, когато го е ударила волтовата дъга. Според близките му обаче това не е така и доказателството е, че телефонът е бил намерен в джоба на овъглените му панталони.

За последните две години шест деца са станали жертва на волтова дъга, докато са играли върху вагони и локомотиви в опит да си направят селфи, съобщиха от БДЖ.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x