fbpx

Управител на варненска болница дари цялата си заплата на медицинските сестри

Управителят на Специализираната болница по очни болести за активно лечение във Варна доктор Руслан Тошев дари цялата си заплата за март на медицинските сестри в болницата.

По този начин 27 сестри ще получат увеличение с около 60 – 70 лева, каза доктор Тошев.

“Подкрепям протеста на медицинските сестри, защото те заслужават повече. Искрено се надявам, че въпросът със заплащането ще се разреши до няколко месеца”, пише Нова Варна.

За да се случи това, според управителя на Очна болница трябва да се променят някои от клиничните пътеки за общинските болници.

СБОБАЛ – Варна очакват, че с помощ от Община Варна ще бъде подобрено финансовото състояние и материалната база на лечебното заведение.

В писмо до Общинския съвет от 14 февруари доктор Тошев разчита, че може да се инициира дискусия за бъдещото развитие на болницата.

Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна (СБОБАЛ) е единственото по рода си общинско лечебно заведение за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на България. Болницата е създадена през 1980 година с активното съдействие на видни български офталмолози и под ръководството на Проф. Никола Константинов.От самото си създаване, болницата е общинска здравна структура и база на катедрата по очни болести към Медицинският Университет – Варна.

Припомняме, че днес медицинските сестри във Варна и страната излязоха на протест въпреки вчерашната среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, след която той призова за диалог и обещание за обсъждане на проблемите.

Ето и исканията на медицинските работници:

Без търговски дружества в здравеопазването.

Еднаква основна работна заплата за всички специалисти по здравни грижи независимо от местоработата или собствеността на болницата – две минимални работни заплати за страната. Допълнителните възнаграждения и техните размери да са с регламентирани правила (в зависимост от натовареността).

Връщане на медицинските стандарти.

Нощен труд – (почасово заплащане), допълнително заплащане за работа в Спешно и ОАИЛ, клас прослужено време 1,2% на година.

КТД на национално ниво, задължителен за всички структури в здравеопазването.

Възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика.

Промяна в категорията труд.

Не пропускайте да харесате страничката – Варна / Varna

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x