fbpx

Уникално! 37-годишна жена има 38 деца

“Майка на близнаци, която ражда по четири“ – така наричат Мириам Набатанзи от Уганда, заради невероятната й способност да се размножава.

37-годишната жена от малко селце на 50 километра от Кимбала вече има цели 38 деца. Всички отрочета са от един единствен баща и това е потвърдено от местната администрация.

Най-малкото в момента е на 4 месеца, а най-голямото – на 23 години. Как е възможно това? Просто раждането за тази жена е меко казано като беленето на картофи, пише „Монитор“.

Мириам ражда първите си близнаци на 13 години, непосредствено след като я омъжват за мъж, който е 25 години по-възрастен от нея. От този момент нататък тя неспирно е само в едно състояние – бременна.

Освен нормалните бременности, благодарение на нея и съпруга й на бял свят идват четири пъти тризнаци, и по три пъти четиризнаци и близнаци. Всички те са родени с нормално раждане, освен едно – последното е родено благодарение на вещата намеса на лекарите (секцио).

След шестото раждане, когато децата вече са 18, Мириам все пак решила да спре с размножителния период и се обърнала за съвет към лекар. Докторите обаче й съобщили, че може да умре, ако спре да ражда, защото организмът й има особена генетична предразположеност да произвежда много яйцеклетки за един цикъл (от там идват и многото близнаци) и ако тези неоплодени яйцеклетки се събират в организма, това може да доведе до разрушаване на репродуктивната система на организма и да доведе до заплаха за живота на жената, обяснява доктор Ахмед Кикомеко, пред африканското списание Happenings.

Независимо от съветите на гинеколозите Мириам опитва да контролира раждаемостта в семейството и използва спирала. Тялото й реагира екстремно: „През цялото време повръщах и в един момент бях на смъртно легло“, разказва тя и уточнява, че е прекарала един месец в кома.

Щом навършва 25 години (в този момент децата й стават 25), тя отново опитва да спре да ражда, но след съответните изследвания, лекарите отново й препоръчват да не го прави, защото броят на яйцеклетките е все така голям.

Изхранването на невероятното семейство е много трудно не само защото децата са много, а и поради факта, че съпругът на Мириам не си прави труда да помага по какъвто и да било начин.

„Мъжът ми е полигамен и има много деца от предишни връзки. Беше брутален към мен, биеше ме“. Сватбата между двамата, когато е била на 12, била за нея доста травмираща.

„Не знаех, че ще ме омъжват. При баща ми дойдоха едни хора, донесоха подаръци. След това леля ми ме отведе от вкъщи и ме заведе при него – каза ми, че това е моят съпруг“, разказва угандийската рекордьорка.

За да се изхрани семейството са му необходими 10 килограма брашно, 4 кг захар и три сапуна. Единственият източник на доход за жената е от сергията за билки, която държи на пазара. Допълнителни пари идват от работата й да разхубавява булки преди сватбата. В момента има и бизнесплан – да прекара водопровод до дома си, за да може да продава вода на цялата околия.

„Спрях да се самосъжалявам, защото съм наясно, че тези деца са дар от Бога, който аз съм длъжна да опазя. Затова опитвам да дам всичко от себе си, за да се грижа за тях“, обяснява Мириам.

При последното раждане тя е помолила доктора да премахне матката и затова то наистина е било последното в живота й, а пък и със сигурност децата й са напълно достатъчни.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x