Ултразвуковият скалпел, закупен с помощта на ЖГЕРБ- Силистра, вече работи в МБАЛ-Силистра

Председателят на областната структура на Жени ГЕРБ Денка Михайлова посети МБАЛ-Силистра. Тя беше посрещната в болницата от изпълнителния директор д-р Даниела Костадинова и началника на Хирургично отделение – д-р Горанов.

Целта на посещението бе дарението, събрано на организирания от ЖГЕРБ – Силистра  ежегоден Пролетен благотворителен коктейл, който се състоя на 22 април 2016 година. Тогава бяха събрани 19 460 лева. В събирането на средства се включиха социални служители, учители, общественици и местният бизнес. Целта на акцията бе закупуването на Ultracision harmonic scalpel /Ултразвуков скалпел/.

Средствата бяха достатъчни, за да се внесе първоначалната вноска от 16 000 лв. и апаратът да пристигне в Силистра. Енергийният генератор-ултразвуков скалпел е поставен в Хирургично отделение на МБАЛ-Силистра, където с негова помощ вече са извършени 8 операции. Приложението на апарата позволява значително да се повиши качеството на извършените операции, чрез намаляване на следоперативния престой и възможни усложнения, а както също и времетраенето на операциите и времето за анестезия. Ползването на апарата свежда до минимум кръвозагубата, а от там се стига до по-бързо възстановяване на болните.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via