Убийцата на полицая Делян Палазов, купонясва в клуб ден преди делото (Снимки)

Потресаващо! Убийцата на полицая Делян Палазов, купонясва като за последно в пловдивския клуб “Спирит”.

Това изглежда така от снимките направени от фотографа в клуба.

Снимките, на които пловдивчанката се весели със свои приятели, са направени в неделя вечерта в дискотеката. Гост в клуба е ретро чалга идолът Наско Ментата, изпълнител на “Шушана”.

Ден по-късно жената, която прегази полицая Делян Палазов с джипа си, трябва да се изправи пред съда. Но дотогава има много време, което очевидно тя не иска да губи.

Фотосите са илюстрация на думите на лелята на вдовицата на Палазов – Златка, която вчера единствена направи коментар.

“Тази жена си живее живота. Тя не изпитва никакво чувство за вина! Погледнете как се държи. Живее съвсем нормален живот, а Деян е мъртъв. Децата непрекъснато питат къде е, съпругата му е съсипана, а на нея очевидно не и пука”, коментира Златка Илиева.

Само месец след като прегази катаджията Делян Палазов край парк Лаута, Лерца беше заловена да кара без книжка. През юни тя бе спряна от пътни полицаи в района на Бетонния мост в пловдивския район „Южен”.

Жената е управлявала сиво спортно пежо, но без книжка. Причината- свидетелството й беше отнето заради убийството на пътния полицай. Полицай Палазов загина, при изпълнение на служебните си задължения. Той бе блъснат от автомобил на булевард „Санкт Петербург”.

Минути преди трагедията полицаят е спрял за проверка товарен камион. Излизайки на платното, той е видял движещия се с голяма скорост джип “КИА Спортидж” и е вдигнал палка да го спре. Джипът, зад волана на който е била 40-годишната Лерца, блъснал катаджията. Той се преметнал през предницата, чупейки обзорното стъкло и паднал.

Автомобилът спрял след 70-80 метра. Служителят загина на място. 36-годишният полицай има съпруга и две деца – дъщеря на 14 г. и по-малък син на 6.

Срещу Лерца е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 2 до 6 години.

В днешното съдебно заседание обаче Катя Лерца и адвокатите й поискаха делото да бъде проведено по съкратената процедура, което означава тя признава вината си.

Това признание автоматично редуцира наказанието с 1/3 от присъдата, която съдът постанови.

До произнасяне на присъдата Лерца е под гаранция от 10 000 лева, а книжката и международният й паспорт са отнети.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via