fbpx

Убиецът на Виола стигнал до наркоцентър, но не поискал помощ! (Видео)

Желяз Турлаков, основател на организацията за наркозависими „Ново начало“ е разпознал от снимките в медиите Стефан Станев, обвинен за бруталното убийство на приятелката си Виола миналата седмица.

„Имал е само една среща с мен, без да е постъпвал за лечение. Единствено дойде да разговаря, не е дефинирал, че търси помощ“, разказа Турлаков в „България сутрин“, като допълни, че Станев е носил съвкупност и от други психологически обременености, освен проблема с наркотиците.

Желяз Турлаков, заедно с Юри Кацаров, клиничен психолог и доктор по психология коментираха проблемите с наркотиците в нашето общество и доколко зависимостта взима участие в извършването на престъпления.

По време на разговора се засегна и темата за обвинения в убийството на Виола мъж, за когото се твърди, че е употребявал наркотици.

„Ние работим с много хора, които употребяват вещества, без да извършват такива престъпления“, поясни основателят на „Ново начало“.

Юри Кацаров допълни, че много често стои въпросът дали едно психично разстройство се е развило вследствие на наркотиците при зависимите или то е било там, преди човекът да достигне до опиатите.

„Някой може да употребява вещества заради психични проблеми“, се включи Турлаков в изказването на Кацаров, към което клиничният психолог продължи: „Някои хора лекуват разстройства с наркотици, защото им се струва, че помагат“.

14-годишната възраст не е рекордът за първа употреба на опиати. Деца са опитвали на 10 и на 11 години, съобщи пред Bulgaria ON AIR Юри Кацаров, като продължи темата за това докъде стига проблемът с дрогата в нашето общество.

Той информира още, че дилърите на наркотици не са пред или около училищата, те са в самите учебни заведения, където учениците се снабдяват помежду си.

„Един родител в голямо столично училище ме питаше защо идвам тук, да не би да има проблем. Отговорих му: Ако не знаете, аз да ви кажа – наркотиците са навсякъде!“, заключи експертът.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x