Убиец, осъден на смърт, си поръча последна вечеря от 5000 калории

Убиец, осъден на смърт, си поръча огромна последна вечеря, чиято калоричност би могла да го убие, вместо смъртоносната инжекция, съобщава британският таблоид Daily Mail.

45-годишният мъж убива свой 73-годишен съсед близо до дома му в окръг Мъри в Северозападна Джорджия. Осъден е на смърт чрез смъртоносна инжекция, за която твърди, че ще му причини “противоконституционно страдание”, настоявайки да бъде застрелян.

Изпълнението на присъдата му е насрочено за 19 часа днес американско време. За последното си хранене убиецът е поръчал филе миньон, обвито с бекон и сирене, големи пържени картофи, 10 пилешки филета със сос, пържени свински котлети, ванилов сладолед и други, според WGLC.

Той е съставил менюто си в петък, като експерти смятат, че в него се съдържат повече от 5000 калории.

Адвокатите му са подали иск, в който се твърди, че мъжът е приемал веществото габапентин повече от десетилетие заради болки. Според експерти дългосрочното излагане на него променя химията на мозъка така, че да не може да се разчита на инжектирания при екзекуции пентобарбитал да направи смъртта безболезнена.

Адвокатите твърдят, че това ще причини на клиента им истинска агония. Върховният съд обаче е отказал на убиеца да се възползва от алтернативно изпълнение на присъдата, тоест да бъде застрелян.

Към престъпленията на осъдения е добавено и отвличане на жената на жертвата му. Двойката живее в близост до убиеца си в продължение на 20 години, като той ги познава през целия си живот.

В ранното си детство мъжът е изложен на насилие от страна на баща си. Неговите сестри и братовчеди пък го напиват от седемгодишна възраст, а на 10 започват да му дават наркотици. Тези подробности са използвани от адвокатите в искане за смекчаване на присъдата, с което съдът не се съгласява.

Източник: Profit.bg

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x