Тя помни всеки миг от живота си, дори и 12-ия ден след раждането

Спомняте ли си подробности от първия си рожден ден? Разбира се, че не. Но Ребека Шаррок да.

 

 

27-годишната жена от Бризбейн притежава нещо, наречено “висококачествена автобиографична памет” (Highly Superior Autobiographical Memory – HSAM).

Смята се, че само между 60 и 80 души в света разполагат с подобно умение, което не им позволява да забравят нищо.

В резултат на това Ребека може да си спомни всяка част от своя живот в ярки подробности, независимо дали става дума за сънищата, които е имала на осемнадесет месеца, или за снимката, която родителите й правят в колата им само 12 дни след раждането й.

Освен това тя дори може да рецитира наизуст цялата колекция от книги за Хари Потър. В момента Ребека пише и своя собствена книга за преживяванията си, наречена “Моят живот е пъзел”, чието заглавие звучи така, сякаш съдържанието ще бъде много запомнящо се.

Най-ранният ми спомен, за който се срещам, е когато съм на дванадесет дни. Родителите ми ме поставиха на шофьорската седалка на колата, за да ме снимат“, разказва жената.

„Когато четях вестник в средата на 2014 г., видях статия, в която се казваше, че е невъзможно да си спомним лични събития, които сме преживели преди четиригодишна възраст. След като завърших четенето на статията, си мислех “каква абсолютна глупост”, казва още Ребека.

Споменът й от нейния първи рожден ден – „сърбяща“ сатенена рокля и плюшена играчка Мини, която я ужасява.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via