Цвета Таскова, която причини касапницата на АМ “Тракия”, поиска да я пуснат от ареста, защото има астма!

29-годишната Цвета Таскова, която предизвика зловещото обръщане на автобус на автомагистрала „Тракия”, взело шест жертви, поиска да я пуснат от ареста, защото има астма. Плевенчанката бе задържана, след като навръх фаталния петък 13-и се блъсна с реното си в рейса на „Юнион Ивкони”.

При инцидента пострадаха 26 души, а вчера младата жена се изправи пред Софийския окръжен съд, където се гледа мярката й за неотклонение, пише „Телеграф”.

Болестта на Таскова бе първият довод на адвоката й Георги Динев шофьорката да бъде освободена. „Това не е тежка диагноза. И в ареста има лекари”, бе отговорът на прокурора Мирослав Ангелов.

Според обвинението Цвета е извършила неадекватни действия при управлението на колата си, с които е предизвикала тежката катастрофа. „Това се доказва и от свидетелските показания на мъжа, който се возел в реното до нея по време на удара. „Направи рязък завой вдясно и последва силен удар в автобуса”, цитира прокурор Ангелов.

Версията на всички пътници в рейса се разминавала. Някои твърдят, че не чули удар, а автобусът изведнъж започнал да криволичи, други директно се събудили при обръщането, а трети усетили жесток сблъсък на колата в рейса. „Без резултат от техническа експертиза на превозното средство на „Юнион Ивкони” няма как да знаем дали Цвета е предизвикала обръщането”, категоричен бе Георги Динев.

По думите му тя е с обвинение след 10-минутен оглед на колата й „Рено Меган” след инцидента. „Направен е общ визуален технически преглед за това дали има течове от автомобила и проблеми по ходовата част. Това не е достатъчно”, отсече защитникът на Цвета. Обвинението обаче смята, че проверката на возилото доказва, че по него няма технически неизправности и поведението й е причина за катастрофата.

Докато защитата настояваше Цвета да бъде пусната от ареста, защото е с астма, лошо психическо състояние, с висше образование, не е осъждана и имала златен талон от КАТ, преди да я спрат пияна зад волана, прокуратурата поиска да остане зад решетките.

Магистратите ѝ наложиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, защото Цвета Таскова не проявила съобразителност.

Следвайте ни в социалните медии