Цвета Караянчева тръгва на тур в Кърджали

113

Зам.-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и народен представител от Кърджали Цвета Караянчева ще бъде официален гост на първото издание на Фестивала на чушката в кърджалийската община Кирково, по покана на организаторите. Събитието ще се проведе на 10 септември.

Районът се слави като най-големият производител на червена капия, а целта на празника е да популяризира както характерната земеделска култура, така и гостоприемството на местните хора. Преди фестивала Цвета Караянчева ще посети традиционния есенен събор в кърджалийското село Перперек, заедно с членове и симпатизанти на партията. По-късно през деня зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ ще присъства на курбан в село Бели вир, община Черноочене. Курбанът се дава от кмета на селото и местната структура на ПП ГЕРБ по случай свещения за мюсюлманите религиозен празник Курбан байрам.

По време на Фестивала на чушката ще бъдат представени различни атракции на публиката като състезание за най-вкусна домашна лютеница, дегустация на ястия с чушки, изложба на сувенири, конкурс за детска рисунка на тема „Плодове и зеленчуци” и мн. др. „Поздравявам домакините за идеята. Надявам се празникът на събере много гости от България и съседна Гърция, да направи района по-привлекателен за туристите и да допринесе един земеделски сектор, какъвто е производството на чушки, да стане по-доходоносен за стопаните от Кирково”, заяви Караянчева.

Може да харесате и