Трудно ви е да ставате рано? По-интелигентни сте от останалите

Добри новини за всички, на които сутрин им трябват поне пет последователни аларми, за да се вдигнат от леглото. Британско проучване доказа, че хората, ставащи рано с мъка, са по-интелигентни, креативни и щастливи, пише The Independent.

 

Авторите на изследването смятат, че по природа човекът е създаден да си ляга рано и да става рано. Т.нар “сови” (хора, които са продуктивни вечер, лягат си късно и стават късно) обаче са се адаптирали по-добре към модерния начин на живот.

Техният ритъм противоречи на естествения и тъй като те се справят много добре с него, това е белег за висока интелигентност.

 

В същото време учените смятат, че ако сме се научили да слушаме нуждите на тялото си от сън, а не да се водим по правилата на часовника, то е по-вероятно да преследваме страстите си и да намираме собствени решения на проблемите си. Това ни прави по-креативни и независими.

 

Друго проучване – на Университета в Саутхемптън, пък е изследвало съня на близо 1300 души и е отчело, че личностите от типа “сова” имат по-високи доходи, по-комфортен живот и като цяло се определят като по-щастливи.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x