Транссексуален мъж роди здраво бебе (Снимки)

Транссексуален мъж роди здраво бебе, въпреки мнението на лекарите, че това е невъзможно. Американецът Уайли Симпсън от Тексас се родил на бял свят като жена преди 28 години. С навлизането си в пубертета и съзряването си, постепенно започнал да се възприема като мъж.

Когато навършил пълнолетие, което в САЩ се случва на 21 години, Уайли започнал да се подлага на хормонална терапия, за да може да се превърне в мъж. Тогава Уайли все още е бил Уитни.

Уайли и годеника му Стивън заживяват заедно, а след това решават, че искат да имат дете. Първоначално Уайли се колебаел, но вследствие се съгласил да опитат, пише Daily Mail.

Репродуктивните му женски органи все още били запазени. Понеже през 2012 г. Уайли започнал да се подлага на терапия с тестостерон, от години не е имал менструация. Това било и причината специалистите да смятат, че той няма как да има дете.

Напук на експертното мнение обаче, Уайли забременял. Разбира за това през февруари 2018-а в 11-ата седмица от зачеването, след като се появило сутрешно гадене. В първия момент, когато научили новината, двамата със Стивън се стреснали – и напълно разбираемо, не били достатъчно добре подготвени за голямото събитие. Напук на страховете си обаче, бъдещите родители се чувствали безкрайно щастливи.

Уайли ражда бебето Роуан и признава, че това е единственото дете, което ще имат с партньора си Стивън.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x