Тръмп е издал ядрените кодове в интернет?

Не е тайна, че американският президент Доналд Тръмп предпочита социалната мрежа Туитър за основен комуникационен канал. Всеки ден държавният глава пише съобщения, които са прочитани от милиони потребители в цял свят.

Когато пишеш толкова често, обаче, има рискове да допуснеш сериозен гаф. Именно това се случи, когато Доналд Тръмп пусна съобщение: „Despite the constant negative press covfefe…“ (Въпреки негативното медийно… безсмислена дума).

По всяка вероятност държавният глава е искал да напише press coverage (медийно отразяване), визирайки медиите и обвиненията срещу четвъртата власт в лъжливи новини. Съобщението бе публикувано малко след полунощ.

Малко по-късно беше изтрито от американския президент, но вече бе прекалено късно. Мълниеносно гафът бе разпространен в социалните мрежи и хиляди потребители взеха на мушка държавния глава, подигравайки се на безсмисленото му съобщение.

Мнозина развихриха въображението какво може да означава това „covfefe“. Потребител на Туитър написа шеговито, че Доналд Тръмп току-що е издал ядрените кодове на въоръжените сили, излагайки цялата страна на смъртоносна опасност.

Друг потребител разкри диалог между руския президент Владимир Путин и американския лидер, в който Путин иска от американеца да му изпрати ядрените кодове. Тръмп му изпраща линк към профила си в Туитър, за да ги види.

Според някои потребители Тръмп просто е бил пиян, докато е писал съобщението от телефона си. Не липсваха и предположения да е злоупотребил с наркотични вещества.

След като гафът се разпространи мигновено в интернет и нямаше как да поправи случилото се, Тръмп реши да сам да се пошегува с грешката си. Часове по-късно той публикува следното съобщение: „Кой може да познае истинското значение на covfefe?“.

Това не е първият подобен гаф на американския президент. В средата на месец май той написа от профила си „WE“ (Ние), след което изтри съобщението си. Хората започнаха да дават предложения какво е искал да каже всъщност държавният глава на Щатите. „… WILL WE WILL ROCK YOU“, предположи американка, визирайки прочутата песен на британската група Queen.

Източник: Fakti.bg

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via