fbpx

Това е най-търсеният българин за убийства от Интерпол

Издирваният с червена бюлетина от Интерпол Радослав Калчев – Черния Роди е арестуван в Доминиканската република, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

50-годишният Калчев, който успя да избяга от България в началото на 2015 г., е сочен за лидер на организирана престъпна група за убийства, насилие и изнудване.

В началото на февруари 2015 г. МВР разкри, че варненската група на Черния Роди е извършила убийствата на съпрузите Митко и Наталия Дамянови и на Борислав Манджуков в София.

Тогава Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от деветимата участници в групата, сред които на Калчев и Недялко Цветанов Цвятков – Чубака (38 г.).

„България и Доминиканската република нямат споразумение помежду си за предаване на издирвани престъпници, но Калчев ще бъде доведен у нас с белезници, за да се изправи пред Специализирания наказателен съд“, заяви Борислав Сарафов.

„Който се укрива, независимо дали в Доминиканската република или в Сърбия, рано или късно ще бъде докаран“, добави Сарафов на брифинг в Прокуратурата.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x