ТОП 4 на най-неравностойните мачове в историята на ММА

Мачмейкърите също са хора – понякога и те грешат. Понякога и те не обмислят добре нещата, изправяйки двама мъже един срещу друг в ММА двубой. Нещо, което води до твърде неравностойна битка, в която единият от двамата бойци доминира изцяло над другия, който от своя страна понася сериозен бой.

Сега ще ви представим четири подобни случая, при които разликата в класите и уменията е толкова голяма, че чак може да ти стане тъжно за победения боец.

4. RANDY COUTURE VS. JAMES TONEY

Тук неравенството между двамата можеше да се види и усети, още преди двамата да са влезли в клетката. Боксьорът James Toney искаше да изпробва уменията си в ММА, но едва ли най-добрата възможна идея бе да го изправят срещу боец от калибъра и класата на Randy Couture. Още от самото начало бе ясно, че Toney просто няма шанс, а далеч от изненадата, Randy нямаше никакви проблеми да пребие своя опонент.

3. ROYCE GRACIE VS. ART JIMMERSON

Кой може да забрави този двубой? Art Jimmerson, известен с това, че слага ръкавица само на едната си ръка. Неговото обяснение? Носи ръкавица на лявата си ръка, за да не я нарани, докато отправя прав удар. Той обаче така и не получи шанс да я използва. Jimmeroson бе посредствен боксьор, който не разполагаше и с каквито и да е граплинг умения. Легендарният Royce Gracie нямаше проблеми да му даде урок в рамките на само няколко минути, лесно преминавайки през него.

 2. CM PUNK VS. MICKEY GALL

Първи ММА двубой в живота на CM Punk, при който той се изправя срещу опонент, който е отлично подготвен в материята. Какво си мислихте, че ще се случи? Е, не се случва нищо изненадващо. Още в самото начало Mickey Gall поваля Punk на пода и му нанася един солиден бой, преди в крайна сметка да го принуди да се предаде. Остава въпросът – какъв бе смисълът изобщо? Е, отговорът е ясен – смисълът бяха парите.

 1. JOSE CANSECO VS. HONG MAN CHOI

 Един двубой, който можем да наречем същински епитом на фрийкшоу. Не само че Hong Man Choi е доста по-голям от бейзболиста Jose Canseco, но той също е и напълно подготвен боец. Достатъчно е да кажем, че Hong има мачове срещу хора като Fedor Emelianenko и Mirko Cro Cop, а има и победа над големия кикбоксьор Semmy Schilt. Колкото до Jose Canseco, той е бейзболист, който не притежава ММА опит. Както и може да се очаква, нещата не завършват добре за него.

Източник: mma.bg
Може да харесате и