Тежък скандал в парламента!

Тежък скандал в парламента. Управляващи и опозиция с остри реплики, само ден след началото на новия политически сезон. Днес левицата отправи обвинения към управляващите за смъртта на 17 души след катастрофата край Своге.

Поводът за поредния скандал между управляващи и опозиция се оказа декларация от депутата и бивш министър на културата Вежди Рашидов, който заяви, че този път няма да подмине обвиненията, отправени към управляващите по време на ваканцията на депутатите. Рашидов определи Нинова като „парламентарна манекенка”, която се снима с хората, които страдат и изживяват своята мъка, трупайки политически пиар на техен гръб. От своя страна пък Нинова заяви, че те са убили 17 души в катастрофата край Своге.

„За съжаление, явно вашата лидерка си чукна надницата и замина пак. Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска смърт? Да вадите имената и да слагате публична дамга на челата на управляващите. Вие, госпожо, ходите като парламентарна манекенка да си правите фотосесии с мъката на хората”, заяви от трибуната Вежди Рашидов.

„Убихте животните на хората без причина”, каза на свой ред Корнелия Нинова.

„Вие си позволявате да казвате „шайка крадци”, познавам една такава шайка, за която вие говорите, която и поименно днес мога да ви кажа – тази шайка, която участваше в бандитската приватизация”, отвърна Вежди Рашидов.

„Уважаеми колеги, не виждам защо се обиждате, когато цитираме един от вас, при това лицето ви – Антон Тодоров, който говори всеки ден от ваше име”, репликира Нинова и показа книгата „Шайка”. “След хилядите ви обещания след Своге трябваше тук да се гледа Законът за движение по пътищата – ето това е политика. 17 души убихте, днес трябваше да им решим проблема – няма Закон за пътищата”, продължи лидерът на социалистите.
„Спрете да яхвате болките на хората, вие ли сте единствената, която жалее от сутрин до вечер, всички страдаме!”, не остана длъжен депутатът от ГЕРБ.

Председателят на парламента Цвета Караянчева наказа със забележка Корнелия Нинова за изказването й от трибуната в пленарната зала.

А иначе днес в Народното събрание беше вицепремиерът Красимир Каракачанов, който коментира пред медиите нагласите за трите поискани министерски оставки от премиера Борисов: „Трябва да има нормален диалог, има ли диалог, както виждате, има разбирателство. Преди да излезе разследването и да се види каква е истинската причина за катастрофата, не би следвало да се приемат оставките. Ако тези оставки бъдат внесени, и това е мнението на партията – наш коалиционен партньор, би следвало те да бъдат подкрепени”.

Николай Нанков обясни, че няма да оттегли оставката си, напротив „това е най-правилната постъпка”.

Междувременно днес депутатите също бяха посрещнати от протестиращи, този път обаче от майките на деца с увреждания. Те настояват за по-ускорено темпо на социална реформа и законът да бъде приет до 1 октомври, в противен случай протестите им щели да продължат.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via