fbpx

Tesla представи новия си продукт

Следващото поколение соларен покрив и батерия ще са на пазара от 2017 г.

Американският производител на електрически автомобили Tesla Motors представи нов модел слънчеви батерии, предназначени за монтаж на покриви на къщи. Чрез Powerwall 2.0 се натрупва получената от слънцето електроенергия и се превръща в електроенергия, която осветява и затопля къщата.

Сега той е и с удвоена мощност до 14 КВт, а видът му е по-компактен в сравнение с предишния образец. Стойността на тази разработка е 5500 долара. Новите слънчеви панели не приличат на обичайните и трябва да се монтират върху цялата повърхност на покрива. Както бе посочено по време на представянето от ръководителя на Tesla Илън Мъск, това е началото на производството на покриви, цялата повърхност на които е непрекъсната слънчева клетка, а не набор от соларни модули.

Покрития са налични в четири дизайна: стъклени и шистови плочки, керемиди и текстурирано стъкло. Първите покриви със новите слънчеви панели ще се продават и инсталират от 2017 г. „Ключът към успеха се крие във факта, че те са красиви, достъпни и напълно интегрирани“ – допълни Мъск.

Новите продукти бяха представени няколко седмици преди очакваното приключване на сливането Tesla Motors и енергийната компания SolarCity. През август компанията Tesla обяви плановете си да купи енергийната компания SolarCity. Сделката се оценява на $2,6 млрд. От една страна покупката на SolarCity, най-големият доставчик на слънчеви панели за жилища в САЩ, ще създаде допълнителни финансови проблеми за Tesla, която от своя страна се очаква да започне да печели не по-рано от 2020 г. От друга страна, в допълнение към електрическите автомобили, Tesla увеличава производството на батерии, които обикновено се използват в комбинация със слънчеви панели, за да осигури електричество за домове. Така двете компании могат да комбинират различни технологии и Tesla доказа това с новия си продукт.

Източник: http://www.economic.bg/

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x