Те си купиха дом за 90 000, но получиха доста странно паркомясто

Пол и Джена Джоунс се местят в новия си дом за 90 000 долара.

Когато трябва да паркират колата си, обаче откриват, че паркомястото е толкова абсурдно тясно, че те дори не могат да отворят вратите й.

Въпреки че не притежават огромен джип, а мъничка Ford Fiesta, те не успяват да излязат от нея, когато е паркирана на предназначеното за това място, широко само 2.18 метра.

Двойката подава оплакване преди 144 дни, когато се мести в новия си дом в комплекса Fore Meadows в Бирмингам.

Предприемачът се извинява за “неудобството”, което тесните пространства за паркиране “може да са причинили” на двойката. Те обаче твърдят, че в продължение на пет месеца не е направено нищо, което да промени ситуацията.

Двамата казват, че пространството, за което са платили, е неизползваемо и на него нищо не може да се побере.

“Сребристата ни Ford Fiesta не е най-голямата кола в света. Паркингът унищожава нашия социален живот. Имаме приятели, които биха искали да ни идват на гости, но м момента е невъзможно, защото няма къде да паркират“, твърдят семейство Джоунс пред Daily Mail.

Двамата измерили и други алеи за паркиране в имота, като съседната се оказала с широчина от 2.79 м.

Новодомците посочват, че според правителствените изисквания във Великобритания паркоместата трябва да са широки поне 2.38 м.

Семейството спори с предприемаческата компания Taylor Wimpey от месеци, като твърди, че топката се прехвърля от човек на човек, без никакво реално решение.

Говорител на компанията посочва: “Ние сме в постоянен контакт с клиента и работим съвместно за решаване на всички проблеми. Извиняваме се за евентуално причиненото неудобство и се надяваме да стигнем до взаимно приемливо решение възможно най-скоро.”

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via