Тази къща струва $7,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)

2 308

Мечтаете за хобити, елфи, дракони и други приказни същества? За съжаление, да изпълните тези си желания не е толкова просто. Но да се полюбувате на тази къща, която сякаш е излязла от страниците на вълшебна книга, можете!

Дори можете да живеете в нея. Само че трябва да знаете, че това приказно местенце ще ви струва 7,6 млн. долара. Сега ще ви разкажем и покажем защо.

Скрита в подножието на планината на американския град Ашланд, къщата е с площ от 825 кв. м. Над интериора й са работили орегонският художник Ед Бемис и местни дизайнери.

Бемис се е погрижил и за околната среда и е оборудвал този приказен дом с екологични технологии.

Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Той се отоплява и охлажда с геотермална енергия и енергия от слънчеви батерии. 

Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)

Но най-важната му особеност е дърворезбата. Върху входната врата, която е от червено бразилско дърво, художникът е работил година и половина.

Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Подът е направен от клен и вишна и създава илюзията, че през къщата преминава поток. 

Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)А перилата на вътрешната стълба са направени от клоните на мечо грозде. 

Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)При създаването на интериора дизайнерите са използвали особеностите на района. 

Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Ето ги и драконите!  Те са една от най-сложните и красиви части на проекта.

Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Луксозната баня е украсена със син гранит с шарки в стил Ван Гог. 

Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Големите прозорци на къщата разкриват прекрасна гледка към върховете на планината.

Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)

Имотът разполага с басейн, за чието подгряване се използва енергия, идваща от земните недра.

Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Тази къща струва ,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и ще разберете защо! (СНИМКИ)Кой би отказал да се засели в такова чудно място?

Източник: Жената.БЛИЦ

Може да харесате и