Таен тунел свързва България с Румъния

Неподозирана връзка между Северна и Южна България съществува дълбоко под земята. Това твърди радиестезистът доц. Ангел Калинов.

Според него таен, величествен тунел, за който обществото дори не подозира, прекосява почти цялата територия на страната ни, свързвайки отделни важни места посредством цяла мрежа от по-малки тунели.

Но как траките са създали такива внушителни дори за днешните представи подземни лабиринти, можем само да гадаем.

Преди да стане радиестезист, доц. Калиновдълги години е бил начело на катедрата по генетика към Висшия селскостопански институт в Пловдив. След пенсионирането си се е отдал на голямата си страст, пише fakti.bg.

Какво е радиестезия?

Всеки обект има собствено излъчване, което може да се улови. Именно с това се занимава радиестезията. Думата “радиестезия” буквално означава “усещане на вълните и техните колебания, излъчвани от живи и неживи обекти”. Тези вълни се долавят от практикуващите радиестезия с помощта на простичък уред, наречен радиестезичното махало — малка тежест, окачена на връв.

Ангел Калинов е влизал в тунела и дава детайли за неизвестния подземен път.

Ширината му е 7 метра, копан е още по времето на траките. В него може да се влезе от параклиса „Свети Димитър“, който се намира до Асеновата крепост.

Началото на самия тунел е в полите на Родопите, минава под Стара планина и древната крепост Арчар, под дъното на река Дунав и излиза в Румъния.

Според доц. Калинов цялата територия на величествените Родопи е прорязана от подобни подземни пътища, в които могат да минават и коне Поредица от тунели има и край Белинташ.

Край скалния феномен са и големите тракийски съкровища, скрити в пещери край Момин камък и Равен камък.

Има предание, според което лично владетелят Александър Македонски е дарил златна колесница на светилището, твърди доц. Калинов.

Той разполага със стара карта на белинташките подземия, на която са посочени 3 олтара. Към основната зала има точно 6 входа, като само 2 от тях са използваеми, до останалите трябва да се копае. Един от подземните пътища излиза над Бачково, където се намира защитеният природен обект „Червената стена“. Според доц. Калинов има точно описание за една от тамошните пещери — бронзова врата в 61-вия тунел и няколко стъпала след нея.

Тунелът има пряка връзка с Бачковския манастир. Още от стари времена на днешното място, на което е разположена бачковската света обител, се е намирало светилище на траките.

Недалеч от Белинташ, край билния път, самият доцент Калинов е разкрил и скривалищата на Вълчан войвода. Пещерите, според Калинов, са били ползвани като тайници и от много други хайдути. На този етап човешки крак не е стъпвал вътре и никой не знае какво е скрито в тях.

С внушителния тунел, който стига чак до Румъния, са свързани и тепетата в Пловдив, твърди още доц. Калинов.

Според него над село Марково, където минавал тъмният тайнствен подземен проход, Александър Македонски е имал палат. Именно в двореца е била скрита цялата плячка от завоевателните персийски походи на пълководеца.

Според учения подземният дворец на Александър Македонски се намирана в подножието на Бунарджика, на стотина метра под земята в района около ресторант Голям Бунарджик. Главният вход бил затрупан, но можел да се разкрие. Сградата била захранвана с минерална вода от Родопите, а имала и собствен минерален извор. Подземното съоръжение имало няколко входа – теоретично би могло да се проникне вътре през някой от тях. Тъй като проходите са затрупани с камъни, се налагало сериозно разчистване. За съжаление ученият така и не доживя да види с очите си двореца, в чието съществуване го убедила радиестезичната техника.

Доц. Калинов, който се е сдобил с прозвището пловдивският Индиана Джоунс, се е натъкнал на 7 прохода под Младежкия хълм в Пловдив. Всички те водят към масивна гробница на тракийски владетел. Близо до Младежкия хълм се е издигало селище. Хората от древния град са влизали в светилището по подземен път, за да направят своите жертвоприношения.

Доц. Калинов вярва, че цялата тази подземна мрежа от тунели в даден момент ще бъде разкрита и ще стане достъпна за хората.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via